TTV OKIA 50 jaar

TTV OKIA bestaat 50 jaar!!

Op 28 december 2021 bestaat ttv okia 50 jaar! in 1970 werd er van uit de pjgo deelgenomen aan wedstrijden tijdens braderieรซn in de buurt. Hier werd geregeld een succes behaald waar door er enkele leden zelf een vereniging oprichten. Er werd getraind bij de Poppe en later bij Kalfsterman, wat in de beginjaren ook de naam van het team was. Later werd de naam OKIA(onze kracht is achteruit) verzonnen. Na een tijdje op meermanskamp te hebben getraind kregen we uiteindelijk een veld op het Vletgoor toebedeeld.

In de 50 jaar zijn er behoorlijk wat successen behaald! Waaronder promoties en kampioenschappen in gewest Oost! In 1992 werd Okia voor het eerst Nederlands kampioen in de 640 klasse! Afgelopen jaar werden de Okia heren nog Nederlands kampioen in de 600 klasse! Het hoogtepunt van de afgelopen 50 jaar is de Europese titel in het clubteam en landenteam in 2001!

De laatste jaren telt Okia op Europees en landelijk niveau mee, en is een geduchte tegenstander!

Er zijn oud leden bezig om een jubileum boek te maken over 50 jaar Okia. Dit boek is te bestellen via info@OKIA.nl en zal in december uitkomen.

Dit jaar word het jubileum gevierd met het o.a. organiseren van een toernooi in gewest oost, en het Holtens Kampioenschap touwtrekken! Het jubileumjaar word in 2021 afgesloten door het organiseren van het Europees Kampioenschap touwtrekken in Holten.