WK Kaapstad Zuid Afrika

Met het einde van het 4 daagse WK in Kaapstad te Zuid Afrika is ook het seizoen bijna ten einde.

De eerste twee dagen was de open voor de clubs, de laatste twee voor de landen teams. De eerste dag was het de beurt aan de OKIA in de 680 kg klasse. Het team was hier echter erg licht en kwam net niet de poule door. Ook was het de beurt aan de jeugd 560 kg klasse met aan het anker onze Thomas onder de naam van ttv Oele. Hier werd een 5e plek gehaald in een veld met 11 teams, mooi in de middenmoot.

De tweede dag was het de beurt aan de 640 kg klasse. Na als eerste uit de poule te zijn gekomen lukte het niet de volgende wedstrijd te winnen. Ook de strijd om het brons lukte helaas niet waardoor er met een 4e plek genoegen moet worden genomen. Ook was het de beurt aan de U23 selectie die onder de naam van de OKIA deelneemt. Hier in deden Willard en Tom van de OKIA mee. Dit team wist helaas niet in de kruis finales te komen.

De eerste dag van de nationale teams was het de beurt aan de jeugd onder 19 in de 560 kg klasse met onze Thomas weer op het anker. Na een spannende wedstrijd om het brons tegen thuisland Zuid Afrika werd een nette 3e plaatst behaald en zo ook de enige medaille die de OKIA mee naar huis zal nemen.

De laatste dag was het nog de beurt aan jeugd onder 23 in de 600 kg klasse. Dit relatief jonge team wist op een gelijkspel tegen Zweden na geen punten te pakken. Doordat er meer waarschuwingen zijn gehaald dan Zweden moeten ze genoegen nemen met een laatste plek.