Competitiedag, voorbereiding voor Zwitserland

Zondag 22 mei was al de 5e competitiedag van gewest oost. Deze werd georganiseerd door TTV Bekveld te Hengelo (gld). Dit was voor meerdere personen een spannende dag en mede om het warme weer vloeide er de nodige zweet druppels.

Herman Brinks mocht voor het eerst als scheidsrechter aantreden. Bij de laatste competitiedag te Eibergen was hij na het slagen voor de theorie ook geslaagd voor zijn praktijk examen als scheidsrechter. Bij Bekveld mocht hij in het ochtend programma meteen zn kunsten laten zien.

Ook de jeugd ploeg is van onder af aangevuld wat de gemiddelde leeftijd daar mooi jong houd. Ondanks de jonge leeftijd en weinig ervaring van de jeugd wisten zij in de middenmoot mee te draaien.

De oudere jeugd mag zich ondertussen bij de senioren mengen. Dit alles met een schuin oog op het internationale toernooi bij Sins in Zwitserland. Hier willen zij zich in de U23 (onder 23 jaar) klasse zich meten aan de wereld top. Met een 15 tal touwtrekkers (senioren en jeugd) van OKIA en een inlener van Koapman werden er twee 680 teams gemaakt. Het A team trok met twee vingers in de neus naar een dag overwinning toe. Het B team had op sommige plekken nog iets last van de avond er voor maar eindigde des ondanks nog in de top 3.

S middags was het de beurt aan de 600 kg klasse. Omdat het veld met deze ene klasse erg leeg is en de grote jongens aan de kant blijven staan had Bekveld besloten een 6 tallen klasse te organiseren met onbeperkt gewicht. Hierin deed OKIA leuk mee in de middenmoot. Het 600 team had iets meer succes met een glansrijke dag overwinning.

Zoals genoemd staat aankomend Hemelvaartsweekend het internationale toernooi van de Zwitserse vereniging Sins op de agenda. Hier zal de OKIA met een bus vol trekkers en soepporters afreizen om in meerdere klasse mee te doen.