OKIA 2e op internationaal toernooi Engeland

Op zaterdag 30 april en zondag 1 mei hield touwtrek vereniging Felton Eccles een toernooi vanwege hun 75 jarig bestaan. Op de vrijdag werd er ondanks grote drukte op het vliegveld afgereisd naar Bristol, Engeland.

Op de zaterdag werd er deelgenomen in de 600 kg klasse. Hier bij verliep de poule fase prima. Echter werden er verder geen punten meer gehaald en bleef het team op de bekende 4e plek.

Zondag ochtend werd er eerst aangehaakt in 720 kg klasse. Er was zaterdag middag, na de iets wat teleurstellende 600, besloten nog aan te melden voor de 720. Dit team was erg licht, zelfs 2 kg lichter dan het 640 team. De poule van de 720 verliep mooi en er mocht weer aangetreden worden in de kruis finales. Na de kruis finale te hebben gewonnen was het tijd voor de finale tegen het team van Lincoln. Deze trek werd echter verloren waardoor het team van OKIA een nette 2e plaats behaalde!

Zondag middag was het de tijd voor het 640 kg klasse. Hierbij waren er veel aanmeldingen en werd er in twee grote poules getrokken van ongeveer 10 teams per poule. OKIA had voor de ervaring een leuke loting; er mocht getrokken worden tegen de teams van Sins, Stans en Ebersecken. Alle drie top teams uit Zwitserland. Hier kwamen we de poule echter niet uit en was het tijd om zelf wedstrijden te bekijken. Met als mooie finale van de 640 Stans tegen Ebersecken waarin het team van Stans met twee mooie trekken het dubbel geknikte team van Ebersecken over de streep trok.

Na nog een paar competitie dagen wordt er uit gekeken het volgende internationale toernooi. Deze zal worden gehouden bij Sins in Zwitserland in het hemelvaart weekend.