OKIA jeugd in middenmoot op GENSB toernooi

Zaterdag 19 augustus was het GENSB toernooi in Mannheim, Duitsland. Voor een aantal jeugdleden was dit ook de 1e kennismaking met internationaal touwtrekken. In de poule werd gestreden tegen bekende namen als Ebersecken en Mosnang. Helaas werden er op deze warme dag niet genoeg punten behaald op de poule uit te komen. Dit resulteerde in een 18e plek (Van de 31 teams).

*Het GENSB-toernooi is in 1998 opgericht door Duitsland, Engeland, Nederland, Zwitserland en België. De gedachte achter het toernooi is om jonge atleten, tussen 12 en 19 jaar, uit verschillende landen samen te brengen om op internationaal niveau te strijden. Tegelijkertijd ontstaan er internationale vriendschappen en wordt touwtrekken geïntroduceerd bij de jeugd.
Elk jaar krijgt een ander land de kans om op de laatste zaterdag van augustus het GENSB-toernooi te organiseren. Een verscheidenheid aan landen van over de hele wereld komt naar dit toernooi om het op te nemen tegen andere jongens en meisjes. Daarom worden officiële regels voor touwtrekken gebruikt.
Bron: gensb.eu