Okia leden terug van EK in Engeland

De leden van de okia zijn weer terug gekeerd van het Ek/ Wk voor de jeugd, in Shoutport te Engeland.

Op de donderdag was de okia voor het eerst te zien in de 680 kg klasse. Hier voor werd de meest zware combinatie gemaakt maar kwam het team nog 50 kilogram te kort. Okia werd in een erg zware poule in gedeeld en werd helaas 3e zodat het team de poule niet uit kwam. De nummers 1 en 2 van de poule namen een medaille mee naar huis.

Op de vrijdagochtend was het de beurt aan de 720 kg klasse. Hierin deed de okia niet mee maar Bert heeft zich als wissel in de laatste wedstrijden zich kunnen laten zien bij het team van koapman. Deze haalden een 3e plek zodat Bert met een bronzen medaille naar huis kon gaan.

Op de vrijdagmiddag was de 640 ploeg aan de beurt. Er deden 35 teams uit verschillende landen mee die werden opgedeeld in 4 poules. In de poule werd na een zware en beslissende laatste trekbeurt een 2e plaats gehaald en was het de kwartfinale die volgde. Hier was het team engelberg, die uiteindelijk 3e werd, toch te zwaar en het Ek hier voor de meesten af gelopen.

Op de zaterdag was het de beurt aan de landen teams. Voor de jeugd was het toernooi een WK. In de categorie onder de 23 kwam nog een okia lid in actie. Het Nederlands team kwam helaas niet verder dan een 6e plek en was hiermee niet verder na de halve finales. Op de zondag kwam Nederland in enkele andere klasse in actie die werden aangemoedigd. Maandag was alles weer afgelopen en werd de reis terug naar Holten gemaakt.