OKIA op EK in Ierland

Van 5 t/m 8 september was het EK touwtrekken in Castelbar, Ierland. Het had de afgelopen weken vol op geregend waardoor de grond erg zacht was. Hierdoor kwamen er snel grote gaten en langdurende wedstrijden.  Op de eerste dag deed OKIA mee in de 680 kg klasse. Met een team dat aan de lichte kant was werd een 7e plek gehaald in de poule.

Thomas streed met het Engelse team Felton eccles mee als anker in de 680. Hij wist hiermee een nette 4e plek in het eindklassement te halen!

In de middag deed Tom mee met het Duitse Simonswald in de 560 kg klasse. Dit team bleef op een 4e plaats in de poule hangen.

Op de tweede dag was het de beurt aan de 640 kg klasse. Hier werd een 1e plek in de poule gehaald, wat een positie bij de beste 8 betekend. Helaas werd er in de kwart finale niet gewonnen van Lagerweij en kwam men niet verder in het tournooi.

 

De zaterdag was de laatste dag dat er nog touwtrekkers van de OKIA in actie kwamen. André deed mee met de 560 kg selectie. Helaas wist dit team niet verder te komen dan een 7e plek.

Thomas en Tom streden mee in een voor het Nederlands team nieuwe klasse. Namelijk de Jeugd onder 23 mix. Dit team wist als 4e uit de poule fase te komen. Helaas werden er hiernaar geen wedstrijden meer gewonnen waarmee de 4e plaats ook de einduitslag is.

Op de laatste dag hoefden de OKIA leden niet meer aan de slag en was het tijd om zelf wedstrijden te bekijken.