Paar mooie dagen in Sins, Zwitserland

In het Hemelvaart weekend werd in het Zwitserse Sins een internationaal touwtrek toernooi georganiseerd. Een bus vol OKIA leden reisde hier naar toe om zich te meten aan de internationale touwtrek wereld.

Op de vrijdag ochtend werd er begonnen met de 680 kg klasse. Hierin werden vele mooie wedstrijden getrokken maar werden helaas niet genoeg punten behaald om de poule uit te komen.

Vrijdag middag was het de beurt aan de jeugd U23. Deze trokken goede wedstrijden en wisten genoeg punten te behalen om de poule uit te komen. In de halve finale bleek Stans uit Obendorf, Zwitserland toch te sterk. In de kleine finale werd getrokken tegen het ook Zwitserse Waldkirch. Deze werd helaas ook verloren wat een 4e plek opleverde.

Zaterdag ochtend was het de beurt aan de 580 kg klasse. Hierbij werden genoeg punten behaald om de poule uit te komen. Na de poule moest er gewonnen worden van het thuis trekkende Sins. Dit lukte helaas niet en stopte hiermee de 580 klasse voor de OKIA.

Ook de jeugd van de OKIA mocht zaterdag ochtend aantreden. Op het toernooi werd ook de Zwitserse U19 competitie getrokken. Hierin mocht de OKIA deelnemen. Hierin werd het zelfde gepresteerd als een dag eerder, de 4e plek.

Aan het eind van de zaterdag middag werd gestart met de 640 kg klasse. Hierin werden helaas niet genoeg punten behaald om de poule uit te komen en verder te gaan.

Als laatste werd de finale van de 640 klasse bekeken. Stans tegen Engelberg welke werd gewonnen door Engelberg. Onder het genot van een biertje werd dit alles nog eens besproken en besloten dat het een paar mooie dagen waren.