WK 2023 ten einde

Van 31 augustus tot en met 3 september waren de wereld kampioenschappen touwtrekken in Sursee, Zwitserland. Touwtrek vereniging OKIA heeft hier aan in meerdere klassen deelgenomen.

Op de donderdag ochtend werd er begonnen met de 680 kg klasse. Enkele OKIA leden versterken hierin het team van Vios Bison uit Beltrum. Helaas werden er niet voldoende punten behaald om de poule uit te komen en verder te gaan in het kampioenschap.

Donderdag mocht ook de jeugd in de onder 23 voor het eerst het veld betreden. Deze wisten wel voldoende punten te behalen om na de poule verder te gaan in het kampioenschap. De strijd om de 3e plek werd helaas niet gewonnen van het Zwitserse Ebersecken en mag de jeugd blij zijn met een nette 4e plek.

Donderdag middag was het tijd voor de heren uit de 560 kg klasse. Dit OKIA team werd versterkt met Richard van Heure en Ronald van Oele. In de poule werd een 2e plek behaald dus mocht er getrokken worden tegen de nummer 1 uit de andere poule. Dit was tegen het Zwitserse Sins dat uiteindelijk eerste werd. Deze strijd werd helaas niet gewonnen.

Vrijdag ochtend kwamen de jongens van onder de 19 aan het touw. Het team van OKIA had hierin versterking met jongens van TTV Oele en TTV Koapman. Ook deze jeugd ploeg wist knap 4e te worden!

Vrijdag middag was de 640 kg klasse als laatste in het open WK aan de beurt. Het team van OKIA zat hierin in een verschrikkelijk zware poule met landelijk kampioens teams uit Zwitserland, België en Nederland. Helaas werden er niet voldoende punten behaald om de poule uit te komen.

Zaterdag ochtend mocht de onder 23 als eerste in het oranje aantreden. In dit team veel OKIA leden. Met een 3e plek mogen deze jongens een bronzen medaille mee naar huis nemen!

Zaterdag middag was het 560 kg team weer aan de beurt. Hierbij de zelfde opstelling als op de donderdag. Waarbij er donderdag met een goed gevoel was afgesloten kreeg het team het deze dag niet lekker aan het lopen en zat er helaas niet meer in dan een 6e plek.

Zondag kwamen de laatste OKIA leden aan het touw in de onder 19 klasse. Dit jonge team dat nog veel jaren door kan wist een knappe 4e plek te behalen.