WK Tug of War 2022 ten einde

Van 15 t/m 18 was het WK tug of war (touwtrekken) in ons eigen Holten. In eerste instantie zal TTV OKIA het EK 2021 organiseren ter ere van het 50 jarig jubileum. Vanwege de pandemie werd dit een WK in 2022.

Op de woensdag was de weging. Vanwege een goede voorbereiding (sauna) waren hier geen grote problemen. Ook werden de schoenen en anker riemen gecontroleerd. Een zeer groot aantal ankerriemen werd afgekeurd. zodoende werd de rest van de woensdag ingevuld met het aanpassen van de ankerriemen.

Op de donderdag ochtend werd begonnen met de jeugd onder 19 en de 680kg klasse. Beide wisten helaas niet verder te komen.

Het 680 kg team:

Het U19 team:

Op de donderdag middag was het de beurt aan het 560 team. Hier wel genoeg punten om de poule uit te komen. Helaas was daarna de nieuwe Wereldkampioen uit Basken land de tegenstander stopte ook hier de strijd voor het team.

Het 560 team:

Vrijdags was het de beurt aan het 640 kg team. Dit team had 1 waarschuwing te veel in vergelijking met het Zwitserse team van Ebersecken en stopte ook hier de strijd.

Het 640 team:

Op de zaterdag werden de groene OKIA shirtjes in geruild voor het oranje met rood-wit-blauwe streep. Als eerste was het de beurt aan de U19 met enkele OKIA leden. Deze wisten succesvol de poule uit te komen. Uiteindelijk werd er een 3e plek behaald!

Het Nederlandse U19 team:

Zaterdag middag was het de beurt aan het 560 team. Helaas werd er een 3e plek in de poule behaald en zat er dus geen podium plek meer in. De laatste wedstrijd tegen Engeland werd glansrijk gewonnen waardoor er uiteindelijk een 5e plek in zat.

Het Nederlandse 560 team:

Op de regenachtige zondag was het als laatste de beurt aan het U23 team met OKIA leden. Ook werden er hier helaas niet genoeg punten behaald om verder te komen.

Het oranje U23 team:

Tijdens het toernooi zijn er veel foto’s gemaakt zoals:

Donderdag: WK touwtrekken bij Okia – Donderdag • HoltensNieuws.nl
Vrijdag: WK touwtrekken bij Okia – Vrijdag • HoltensNieuws.nl
Zaterdag: WK touwtrekken bij Okia – Zaterdag • HoltensNieuws.nl
Zondag: WK touwtrekken bij Okia – Zondag • HoltensNieuws.nl en WK touwtrekken bij Okia – Zondag II • HoltensNieuws.nl

Ook zullen hier meerdere albums komen onder 2022 World Championship Outdoor Holten NED
Hoofd pagina photo album (tugofwarpicture.nl)

Ook is het WK vaak in de media gekomen. Een samenvatting hiervan is hier te vinden: Media – Tug of War Holten 2022

Dan rest als laatste nog om iedereen te bedanken die op zijn of haar manier heeft geholpen dit fantastische en onvergetelijke WK mogelijk te maken!