Zeer succesvol NK 2022!

Op 18 en 19 Juni werd het NK touwtrekken in Eibergen bij TTV Eibergen. Voorbereiding voor het toernooi begon al op vrijdag avond met (indivueel) wegen. Om te zorgen dat de juiste gewichten werden gehaald hadden sommige zelfs de sauna op gezocht om wat zweet druppels kwijt te raken.

 

Op de zaterdag ochtend mocht de jeugd beginnen. De poule werd gemakkelijk door heen gelopen zodat de finale werd gehaald. De finale wedstrijd tegen het team van Heure werd ook gewonnen en zo ging de titel van Nederlands kampioen touwtrekken in dr jeugd klasse weer mee terug naar Holten.

Zaterdagmiddag was het de beurt aan de heren 640 kg klasse. De zon had al aardig zn best gedaan dus de temperatuur was al mooi opgelopen. Er werd flink met water gekoeld om het hoofd koel te houden toen de 1e plaatst in de poule werd bereikt. Zowel de halve finale als ook de finale tegen Heure werd gewonnen en zo ook OKIA in de 640 kg klasse Nederlands kampioen.

Zondag middag was de temperatuur gelukkig iets lager als de dag daar voor. OKIA deed met twee teams mee in de 600 kg klasse. Waarbij het OKIA A team bestond uit jeugd leden en de gemiddelde leeftijd rond de 17 jaar was. Het OKIA B team had met een gemiddelde van 34 wat meer ervaring op zak. Het A team wist helaas maar 3 punten te halen en kwam de poule niet uit. Het B team kwam de poule gunstig uit met enkel een verlies tegen Veenseboys. Ondertussen waren er al grote gaten instaan op het veld en beurten van 6 minuten en langer waren geen uitzondering meer. De finale moest, gelijk als in 2019, worden getrokken tegen de Veenseboys. Deze werd deze keer in twee keer gewonnen en hiermee is OKIA ook in de 600 kg klasse Nederlands kampioen.

Samengevat:

OKIA deed mee in de jeugd klasse,  640kg en 600 kg klasse en werd in al deze klasses Nederlands kampioen!